TIL BARNTilbarn.html
TIL VOKSENTilvoksen.html
GARNGarn.html
OM MEGOmmeg.html
KJØPSBETINGELSERKjoepsbetingelser.html

Lastebilvest

Denne vesten er tilegnet alle små gutter som elsker lastebiler. Det er et plagg som vil holde dem akkurat passe varme, under jakka når de er ute og løper etter lastebiler de vil se nærmere på, eller over en skjorte eller tynn genser inne på barnerommet. Vesten strikkes nedenfra og opp, med bare to korte skulderstykker som maskes sammen til slutt. Et enkelt mønster gir tekstur til det ferdige stoffet, og på forstykket er det en en glattstrikket detalj hvor den broderte lastebilen hører hjemme. Alle kanter er ribbestrikket, med belegg rundt ermhull og halsåpning for en pen avslutning.


Størrelser: 1 (2, 4, 6, 8, 10, 12) år – brystvidde vest 51 (58,5, 64,5, 69, 73,5, 78, 82) cm


Materialer: 75 (75, 75, 100, 100, 125, 125) g av hver av de to fargene i Alv, 100 % ull (kamgarn), 700 m per 100 g nøste. I tillegg trenger du garnrester i to farger til lastebilen (ikke inkludert i garnpakken). Se dette blogginnlegget hvis du trenger hjelp med å velge fargekombinasjoner.


Pinner: En kort rundpinne i størrelse 3,5 mm- eller den tykkelsen som gir deg riktig strikkefasthet – og en rundpinne 0,5 cm mindre.


Strikkefasthet: 27 m og 52 p = 10 cm i mønster.


Teknikker som forutsettes kjent: rett og vrang, fellinger, plukke opp masker.


Ved kjøp av pdf-fil kan oppskriften lastes ned både på engelsk og norsk.

FORSIDEButikk.html

Alt innhold på denne siden eies av Tora Frøseth, og kan ikke bli reprodusert uten skriftlig tilatelse. Enerett til oppskriftene tilhører Tora Frøseth. De kan brukes kun til personlig, ikke-kommersiell bruk. All annen bruk må godkjennes skriftlig av forfatteren.

Pdf-nedlasting - NOK 55 (kun digital oppskrift):